Palautukset

Näin palautat tuotteen

Tuotteillamme on 14 pvän vaihto- ja palautusoikeus. Halutessasi vaihtaa tai palauttaa tuotteen toimi seuraavasti:

  • Pakkaa tuotteet postitettavaksi siten, että ne palautuvat meille ehjinä ja puhtaina.
  • Huolehdi, että pakkaat mukaan kaikki tuotteen mukana tulleet aineistot, mukaanlukien tuotelaput.
  • Pakkaan mukaan tuotteen mukana tullut lähetyslista tai lisää mukaan seuraavat tiedot: tilausnumero, omat yhteystietosi, pankkiyhteystiedot.
  • Kirjoita meille mitä haluat tehdä tuotteella: palauttaa tai vaihtaa.
  • Postita tuotteet meille: Tam-Silk Oy /Palautus, Lentolankuja 7, 36220 Kangasala.
  • Huomaa, että olet velvollinen maksamaan palautuksesta aiheutuneet postikulut. Emme myöskään palauta postikuluja.
  • Jos tuote ei ole alkuperäisessä kunnossa, ml. sen mukana toimitettu aineisto, pidätämme oikeuden pidättää myyntihinnan osittain tai kokonaan. 

Miksi palauttaminen ei ole maksutonta?

Tuotteen palauttaminen on verkkokaupoille merkittävä menoerä, minkä takia verkkokaupat pyrkivät pitämään palautusprosentin mahdollisimman pienenä. Tähän pyritään antamalla tuotteista mahdollisimman tarkat ja yksityiskohtaiset tiedot, jotta asiakas tietää tilausta tehdessään mahdollisimman hyvin mitä on tilaamassa.

Verkkokaupoilla ei nykyisin lainsäädännön puitteissa ole velvollisuutta palauttaa lähettämisestä syntyviä kulua eikä velvollisuutta maksuttomaan palautukseen. Verkkokaupalle syntyy kuluja jokaisesta palautuksesta, sillä palautettu tuote on tarkistettava, että se on myyntikuntoinen ja asiakkaan palautus vaatii myös muuta työtä, kuten rahojen palautus, tuotteen myyntiin pakkaaminen uudelleen, palauttaminen varastoon jne. Mitä enemmän asiakkaat palauttavat tuotteita, sitä enemmän työtä syntyy. Koska työlle on aina hinta, niin tämä hinta pitää lisätä verkkokaupassa myytäviin tuotteisiin. Tällöin asiakkaat, jotka eivät palauta tuotteita, maksavat niiden asiakkaiden kulut, jotka palauttavat tuotteita.

Meidän tavoitteenamme on, että palautuksia tulee mahdollisimman vähän, jotta jokainen asiakas saa verkkokaupasta mahdollisimman edullisen hinnan ja toisaalta vastaa osittain myös itse siitä, että tilaa tuotteen, jonka tuotetietoihin on tutustunut riittävästi. Jos kuitenkin haluat palauttaa tuotteen, niin toivomme myös palautetta miksi tuote ei sinulle sopinut, jotta osaamme parantaa ostokokemusta jatkossa.