Vaatteita, joissa sinun on hyvä olla

Haluamme tehdä naisille kauniita ja kestäviä vaatteita. Haluamme rakentaa vaatemerkin joka on kuin paras ystäväsi. Se ystävä, joka on mukana iloisina ja hankalampina hetkinä. Se, joka ymmärtää arkeasi ja tyyliäsi, jonka kanssa voit rupatella kahvilassa, nauttia juhlahumusta kekkereissä ja viihtyä työpaikalla. Rentoutua kotisohvalla ja kirmata leikkipuistossa.

Toivomme, että sinulla on vaatteissamme hyvä mieli ja helppo olla. Toivomme, että tunnet niissä itsesi kauniiksi ja itsevarmaksi. Neulomon vaatteet ovat tyylikkäitä, monikäyttöisiä, muuntuvia ja rentoja. Ne ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Meillä kunnioitetaan ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä, monimuotoisuutta, suvaitsevaisuutta ja avoimuutta. Haluamme, että meitä on helppo lähestyä, ja kun suunnittelemme uusia tuotteita, tahdomme kuunnella teitä.

Olemme myös ylpeitä ja iloisia siitä, että voimme omalla työllämme jatkaa hienoa perintöä ja kuljettaa suomalaista tekstiilien ja vaatteiden suunnittelua ja valmistusta kohti tulevaisuutta ja uusia mahdollisuuksia.

Yritys

Neulomon takana toimii Tam-Silk Oy, joka on Kangasalla toimiva vuonna 1925 perustettu kotimainen vaatevalmistaja. Tam-Silk on Yhteiskunnallinen yritys, joka toimii vastuullisesti ja kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Meille Tam-Silkissä on tärkeää toimia avoimesti ja läpinäkyvästi niin ulospäin kuin myös työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Käytämme aina ensisijaisesti kotimaisia yhteistyökumppaneita ja haluamme edistää kotimaista vaatevalmistusta.

 

Historia

Nokian Neulomo Oy syntyi vuonna 2016. Keväällä 2016 Nokialta kuului huolestuttavia uutisia: liki satavuotiaan suomalaisen tekstiilitehtaan tarina oli päättymässä. Silloin joukko ennakkoluulottomia ja rohkeita yrittäjiä halusi tehdä mahdottomasta mahdollista ja pelastaa tehtaan. Pian Nokian Neulomon jälkeen syntyi myös oma vaatemerkki Neulomo. Vuonna 2018 Nokian Neulomo Oy ajautui konkurssiin ja Neulomon tarina näytti päättyvän. Tällöin yli 90-vuotias suomalainen vaatevalmistaja Tam-Silk Oy päätti pelastaa Neulomon ja jatkaa sen hienoa tarinaa.

Neulomo tuotteet valmistetaan suomalaisten yritysten ja tekijöiden yhteistyönä. Vaatteet suunnitellaan Helsingissä. Neulokset valmistetaan suomalaisten yritysten yhteistyönä - neulonta Orivedellä, värjäys Nivalassa ja painatus Aitoossa. Vaattet ommellaan Tallinnassa ja Kangasalla.